teisipäev, 14. detsember 2010

Lumetormiteemalised kommentaarid

"Kas keegi on julgenud ka mõelda ka musta stsenaariumi peale, kus hoolikalt ettevalmistatud diversiooniga kukume näoli mutta ... ja sinna ka jääme?"

"kahjuks on meil nii võrd palju peata kanu riigis, kes lumetormis istudes ühe ööpäeva nüüd ilmselt terveks ülejäänud eluks on saanud pöördumatu shoki ja ajakirjanduse kaudu nüüd nutmas käib kui saamatu on riik."

"Ja seni ei tee keegi teist nägugi, kuni olukord käes. Siis tekkib paanika ja halamine, et tuli ootamatult."

"Kui Hädaorus istus kinni 600 inimest, siis oleks igaüks ise rookinud puhtaks 10 meetrit teed, siis teeks see 6 kilomeetrit.
Me oleme valmis pigem ööpäeva istuma hanges ja siunama valitsust, kui et panna talvel vana tarkuse kohaselt autosse lumelabidas ja liivakott ning vajadusel neid ka kasutama."

"Kõige hullem on, et inimeste ajudes on ka midagi teistmoodi, kui oli inimestel 50 aastat tagasi. Liigne enesekindlus, ülbus ja üleolekutunne, muretus jne. Tavaliselt praagib loodus niisugused isendid välja ja see on pidev protsess. Inimese puhul on see protsess aeglustatud inimese enese poolt. Suur katastroof paneks kõik uuesti paika - lollid häviks suuremal hulgal korraga."

"kui kaob ära elekter, midagi muud, eks siis kaob, tuleb pöörduda tagasi juurte juurde ja tugevam jääb ellu, kogub haaremi ja toodab lapsi ning saaks kindalasti rahvaarvu veidi kontrollida"

"tekib kolossaalne kaos, kus on oodate suurlinnades New Orlenasi stsenaariumil ja Haiti järgi hiiglaslike röövlibandede, tapjate ,vägistajate bandede tänavale ilmumist Euroopa suurlinnadesse mustade -värviliste ca 30 miljonilisest hiigelgetodest. Ennenägematud röövivad tänava veretööd mis hulga hullem kui 20. saj maailmasõjad. Kogu süsteem hävib nädalaga."

"Seda ei mõtle keegi, et pooles euroopas on tormid, inimesed istuvad samamoodi lumevangis ja ühelgi riigil pole veel olnud selliseid ressursse, et tundidega inimeste autod vabastada. Põhiline on see ,et ega keegi tormihoiatusi ju ka tõsiselt ei võta. Kästi kodus istuda, kas istuti?"

"Tekstist järeldub,et suurlinnad on mõtetud äbarikud kes ei saa hakkama ilma maa ossidetta.Aga nii ongi.Miks paganat on vaja toita neid advokaate ja kosmeetikuid.See on mingi imelike vajaduste + heaoluühiskonna keigarite segu saamatusest ja hädisusest.Las suurlinn toidab kasib ja varustab end ise.Ehk meie palju räägitud torm näitas kenasti kes kaevas end ise välja kes vigises,et neid ei aidata."

"Palju inimesi koos hädas-väga kiiresti muututakse kiskjateks üksteise vastu.
Padaoru mastaaap oli lihtsalt liiga väike"

"J22d autosse kinni - istud ootad. vajadusel paned mootori tööle. Kui võimalik kaevad end v2lja. Lumetorm ei ole kunagi 7 n2dalat. 2 p2eva v6ib ka lolli m2ngida tuisu sees. Pääste ja sojav2gi on olemas.
Kui katkeb mobiililevi - kasutad netti. Kui kaob nett - vaatad telekat. Kui kaob telekas - loed raamatud või m2ngid lauam2nge. Kui kaob elekter - v6tad naise kaissu ja l2hed voodisse...
Peaasi et j2tkub kainet mõistust."

"Ainuke erinevus vana ajaga on selles, et meil on ikkagi meedia-ajastu ja meedia teatavasti võimendab kõike räigetes kogustes üle, sealjuures eriti agaralt nuttu ja hala. Nutt ja hala müüb, inimesed saavad oma üleüldisest elust tekkinud frustratsiooni kuskil leheveerul või suitsunurgas lolle ja saamatuid võrguoperaatoreid, päästeametnikke või kurat-teab-keda kirudes. Eks 150 aastat tagasi elati oma frustratsiooni samamoodi välja, kuid meetodid olid teised. Teatud baaskäitumismallid jäävad inimeste puhul samasugusteks ka sajandite järel. Ei tasuks unustada ka seda, et meedia komme kõiki teemasid meeletult üle võimendada toob endaga ka kaasa sellesama meedia (ja tema tarbijate) haugi mälu. Kui sellel nädal pekstakse lumetormi trummi täielikus armageddoni-võtmes, siis järgmisel nädal on uued teemakesed, millese hakatakse ühelt poolt klikijanus ja teiselt poolt originaalsuse puudumise tõttu sooja õhku sisse puhuma. Siis ei huvita enam kedagi Monika, Pomerants, Padaorg või kasvõi asjaolu, et autosse võiks lumelabida osta enne kui tekib selle kasutamiseks otsene vajadus. Möödub aastake ja ei jälle ei huvita enam kedagi kui ühel päeval soovitab hääl raadios järjekordse lumetormi ohus vältida liiklemist, varuda võimalikuks lumevangi jäämiseks eluks vajalikke vahendeid ja teha muid ettevalmistusi. Ning kõik kordub jälle..."


Eesti Ekspress 

Lumetormiteemaline sõnavõtt SIIN!

Kommentaare ei ole: