Allikas: Eesti Ekspressi kommentaarium:
"Korja seeni mille kübar on lahti, aga mis ei ole veel limased. max kübara läbimõõt 10 cm. Kui pole valikut, korja millist tahad, aga kehvem teha. Ära korja väikeseid, kinnise kübaraga seeni. Need ei kuiva korralikult ära.
Kuivatamiseks lao seened koos jalaga ahjuplaadile. Mina kortsutasin alla fooliumit.
Tee ahjuuks natuke praokile ja kuivata seeni 125-130 kraadi juures (see on tähtis- ka vähesed mürkained lagunevad laksavaineteks!). Seentest nõrgub kuivatamisel vedelik mis tuleb vahepeal ära kallata.
Kui seened on peaaegu kuivad, kasta (pintselda) neid sellesama vedelikuga mida enne korjasid.
Seened peavad jääma kuivad nii, et käe vahel pudiseb. See osa mis käevahel ei pudise, see pane eraldi kapi otsa kuivama.
Tarvitamine.
Keskmiselt läheb ühele inimesele ca 14 g kuiva seent.
Algajatel (ja eriti meil kes ei ole magic mushroomse proovinud) soovitaks esimene kord alustada 9 grammist. Kui ei tööta, siis järgmine kord võib kogust paari grammi võrra tõsta.
Tarvitada tuleks max 2-3 sõbraga ja kõik peavad tarvitama. Muidu pidurdab effekti.
Võta kuivatatud seenepuru ja keeda seda väga madalal tulel ca 15 min Siis jaga portsud tassidesse ja lase tal jahtuda.
Alguses joo pool kruusi. Kui poole tunni pärast mingit toimet ei ole, siis joo teine pool kruusi. Peale seda - 15 min pärast söö ka seeneleotis ära.
Otsi rahulik koht ja chilli...
Ära karda ja ära põe, punasest kärbseseenest mürgituse saamiseks pead neid vähemalt 10 tk nahka panema."
"Lisan veel: OKSENDADA EI TOHI!
Kui tunned, et on halb (mis võib ka petlik nn. hea-halb olla) ja kuidagi üle ei lähe, siis söö aktiivsütt. Seda peaks algaja proovija enne proovimist igaks juhuks koju varuma.
Alguses on raske ja vajutab e. sarnane magicutega, pärastpoolne effekt on paras vaimumaailm.
Need kes on magic mushrooms'e teinud, nendel ei tasu seda "salamaailma" effekti oodata. Kärbseseen tripib hoopis teist moodi."
"Muskariini sisaldus värsketes punastes kärbseseentes on 0,0003% e. 0,3 mg/100 g värskes seenes ning psühhotroopne toime on pigem muskimooli ja iboteenhappe töö. Kuivatatud seentes võib muskariini sisaldus olla kuni 0,5% e. 50 mg/grammis, kuid punase kärbseseene puhul paistavad olulisemate toimeainetena iboteenhape ja muskimool. Iboteenhappe sisaldus on värsketes seentes 0,03-0,1% ehk 30-100 mg/100 g. Erowid'i järgi mõjub iboteenhape inimestele alates 50-100 mg juures ning muskimool alates 10-15 mg. Soojas (~125 C) ahjus kuivatades laguneb iboteenhape muskimooliks."
Eesti Ekspress
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar