laupäev, 19. september 2009

Hale, hale, hale...

Kui roheliste idee alguses kuidagigi sümpaatne tundus, siis mida kuu edasi, seda haledamaks ja hädisemaks nad muutuvad...
Tegu järjekordse populistliku/populitsliku erakonnaga, mis vaid omakasu peal väljas...

* * *

Roheliste erakonna sõnul lülitas rahvusringhääling nad kohalike omavalitsuste valimisteemalisest kajastusest riigitelevisioonis ja -raadios välja. Ringhäälingu hinnangul on süüdistus absurdne.

"Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu kinnitas kohalike volikogude valimiste kajastamiseks korra, mille tulemusena on Eestimaa Rohelised kohalike omavalitsuste teemalistest kajastustest riigitelevisioonis ja -raadios lihtsalt välja lülitatud," seisis roheliste erakkonna saadetud avalduses. "Täpsemalt öeldes, kõrvaldatud tugevamate poliitiliste konkurentide jalust, jõuvõttega, poliitilist tasakaalu sätestavaid seadusi eirates. Rohelistel puudub erakonnana võimalus olla kajastatud avalikes aruteludes ning erakonna ametlikke esindajaid pole rahvusringhäälingu raadio- ja teleesinemistele kutsutud."

"Mul on selle kõige juures raske uskuda riigimeedia juhtide erapooletust või poliitilist sõltumatust," tõdes EER esimene eestkõneleja, Tallinna linnapeakandidaat Marek Strandberg. "Vähemalt ühte selget kokkuhoiukohta riigimeedia eelarves tean ma kindlalt ja see on eetikanõunik, kes sellise ebavõrdse ja tasakaalustamatu kajastuse puhul istub vaikselt nagu "kult rukkis"," rääkis ta.

Rahvusringhäälingu eetikanõuniku Tarmu Tammerk ütles aga Vikerraadiole, et roheliste avaldus pole midagi muud kui näide algavast valimisvõitlusest, kus erakonnad üritavad iga hinna eest nö pildile pääseda.

Tammerki sõnul on roheliste kriitika põhjustanud kolmapäeva õhtul ETVs eetris olnud valimisdebatt, kus rohelised osa ei võtnud. Nimelt läks viis kohta igas saates erakondadele või nimekirjadele, kes on esindatud antud regioonis pikimate nimekirjadega; ülejäänud viis kohta loositi avalikus telesaates ETVs. Rohelised nende kriteeriumide alusel saadetesse valituks aga ei osutunud.

"Vaatame näkku faktidele: kokku kandideerib Eestis 955 nimekirja, aga ETV ja Vikerraadio ühisdebatte on viis. On mõistetav, et ERR üritab anda hea läbilõike kohalikel valimistel kandideerijatest. Aga on mõeldamatu kutsuda 955 nimekirja pluss üksikkandidaadid viide ETV ja Vikerraadio ühissaatesse," ütles ta.

Tammerk lisas veel, et roheliste süüdistused muudab kummaliseks ka asjaolu, et vastava korra kinnitanud Rahvusringhäälingu nõukokku kuulub ka roheliste enda esindaja. "Seega paneb imestama Roheliste emotsionaalne pahameelepurse reglemendi üle, mille kinnitamises nad ise osalenud on," ütles Tammerk.

www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=346713

* * *

Moraal - per**ekukkunud partei sama per**ekukkunud kampaania...

Kommentaare ei ole: